Proeverij, eerste voeding

Baby is vier maanden en kijkt al zeker een maand het eten uit mijn lepel, vork, of handen. Net als bij peuterpuber had ik besloten om dus bij vier maanden te beginnen met vaste voeding. Maar bijvoeden wil ik het nog niet noemen, meer een proeverijtje. Hem laten proeven dat er meerdere smaken en texturen zijn. Het beginnen met zogenaamd vaste voeding roept veel discussie op. In eerste instantie was zes maanden de leeftijd om andere voeding toe te voegen aan het melkdieet van de baby, maar sinds een tijdje wordt vier maanden door onder andere de consultatiebureaus aangedragen. Wat juist is maakt mij niet uit. Ik denk dat dit per kindje verschilt. Ik heb twee jongens die eten heel interessant vinden en qua groei voorop lopen. In mijn ogen is baby er dus klaar voor.

Ik ben vandaag begonnen met wortel en had besloten hem alleen maar te laten eten wat hij wilde hebben. Dus zou hij bij de eerste hap gelijk alles weer naar buiten werken dan wist ik genoeg. Dat gebeurde natuurlijk niet. Meneer ging op zijn gemak de wortelprak proeven. Het leek een beetje op een wijnproeverij. Hij verplaatste het eten van de ene kant van zijn mond naar de andere kant. Maar het kwam er niet uit. Dat herhaalde zich drie keer. Daarna vond hij het wel voldoende.

Morgen staat er weer wortelpuree op het programma. Om te proeven dus, zijn melkvoedingen krijgt hij gewoon gedurende dezelfde momenten (en momenteel iets vaker door de warmte). Kijken of we er een fijnproever van kunnen maken!

Proeverij, eerste voeding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s