Oefendagje

Gisteren was het zover, het oefendagje voor baby bij het kinderdagverblijf. Niet iets waar ik naar uitkeek, maar het verlof en extra vrij zit er bijna op dus zo’n testdagje is dan wel handig. Als er iets is ben ik namelijk in de buurt. Grote broer was helemaal trots, want voor het eerst ging zijn broertje dus ook mee spelen. Weliswaar een halve dag, maar dat maakte hem niet uit.

Voor mij was het ook gelijk een goede test om te kijken of ik het ochtendritueel op tijd voor elkaar krijg. Ik ga de jongens namelijk voor mijn werk wegbrengen en ze worden opgehaald door papa. Als de wekker gaat is het dus eerst tijd voor mezelf, dan peuterpuber en als hij aan het eten is kan ik de baby eten geven. Dat is natuurlijk het ideale beeld, want er kan vanalles anders gaan. Maar niet vandaag. Terwijl peuterpuber nog lekker zit te eten, maak ik baby wakker om te kunnen drinken. Vooraf gezorgd dat alles klaar was, dus zodra hij gedronken had kan hij de maxi-cosi in en kunnen we gaan. Zelfs met het omrijden (er is een straat afgesloten hier) waren we op de gewenste tijd bij het kinderdagverblijf.

Bij aankomst leg ik baby zelf in het box-gebied op een speelkleed. Hij vindt het geweldig, lacht naar alle kindjes die komen kijken en kijkt volop in het rond. Ik heb mijn ochtend volgepland zodat ik er zo weinig mogelijk over na kan denken dat hij zonder mij ergens is. Binnen no-time is het dan ook tijd om hem weer te halen. Baby heeft zich van zijn meest charmante kant laten zien, op zijn poepluier na dan. Wel wat weinig gegeten, maar heerlijk in het buitenbedje en de wandelwagen geslapen. O ja, en meneer is voor het eerst van zijn rug naar zijn buik omgerold. Dat neem ik hem kwalijk, dat had hij ook best kunnen doen waar ik bij was….

Oefendagje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s