Puur eten

Het is vast getriggerd door de geboorte van de jongste en het lezen van de vele berichten rondom eten. Maar ik heb besloten me te verdiepen in het maken van puur eten. Oftewel: biologisch, onbespoten en onbewerkt in een fabriek. Nu ben ik ook van het makkelijke, dus ik zal regelmatig kant-en-klare sauzen of lekkere koekjes meenemen. Maar ik wil zelf wel wat slimmer worden op kookgebied.

Voor moederdag kreeg ik het boek 100% puur opvoeden van Dayenne met daarin handige gerechten die makkelijk te maken zijn. Daarop heb ik gelijk de website van een grote biologische winkel geplunderd omdat ik veel van die spullen niet in huis had. Want wanneer gebruik je boekweitmeel, amandelmeel, kokosolie, ghee of baking soda. Nou, daar ben ik nu dus allemaal aan het achter komen. En waar ik ook nog achterkom is dat het helemaal niet zo moeilijk is om klaar te maken.

Gisteren heb ik samen met peuterpuber chocoladekoekjes gemaakt. Gluten-, lactose- en suikervrij. De eerste vraag is dan natuurlijk is het wel lekker? Nou, ze vinden hier gretig aftrek. Ze smaken heerlijk en zijn dus een stuk gezonder dan de chocoladekoeken die we anders uit de winkel halen. Natuurlijk is er wel een minpunt: mijn talent voor het bakken van koekjes. Deze waren toch nog wat groot uitgevallen en ook de vorm was nog niet je-van-het. Maar dat is gewoon oefenen. Volgende keer kleinere bolletjes op het bakpapier. Mijn doel is niet om uiteindelijk gluten-, lactose, en suikervrij te leven. Maar ik wil wel weten hoe ik zelf dingen kan maken zonder het al deels voorgeproduceerd te kopen. Op naar mooie gerechten en lekkere baksels!

Puur eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s