Voeden met warm weer

De afgelopen dagen was baby weer wat onrustiger. Hij zit in een belangrijke sprong momenteel (voor degenen die hier nooit van gehoord hebben, check ‘Oei, ik groei‘ ) maar het had vooral te maken met het warme weer. Net als ons hebben baby’s ook sneller dorst met warm weer, alleen in dit geval ben ik dus vaker nodig. Overdag viel het nog wel mee, maar ik merkte het vooral in de nacht. Aangezien mijn man een aantal nachten weg was, had ik het dus nog drukker dan normaal. (normaal is bij ons: ik haal baby en doe het voeden, hij doet het verschonen en legt de baby terug)

Het mooie van zelf voeden is dat je niets hoeft aan te passen. De borstvoeding past zich aan het weer aan en wordt dus wateriger. Op die manier krijgt baby precies wat hij nodig heeft op dat moment. Mama niet zo, want slaap is een groot goed, maar dat haal ik wellicht ooit (over een aantal jaren) wel weer in. We waren dus weer terug naar een keer vaker voeden in de nacht. Het voordeel is wel dat onze baby heel goed zelf in slaap valt, en we hem dus gelijk terug in zijn bed kunnen leggen. O, ja behalve die ene keer deze week dat hij de hik had. Toen heb ik hem maar bij mij in bed gehouden (er was plek zat) en dat scheelde me een aantal keren op en neer lopen vanwege een speen die kwijt was of pure hikfrustratie.

Momenteel is de temperatuur op zijn kamer weer aan het zakken. Van 27 graden op het toppunt naar momenteel 23 graden. Het wordt dus weer een stuk schappelijker. Hopelijk gaan we dat dit weekend ook weer merken aan het slaapgedrag. En anders, we zijn weer met zijn tweeën dus dat scheelt ook al een hoop.

O ja, wist je dat je van borstvoedingsmelk ook ijsjes kan maken voor de baby. Veel spenen hebben een hoesje eromheen. Kolf wat af, giet de melk in het hoesje, stop de speen erin en zet in de vriezer. Na een tijdje is het bevroren en kun je het hoesje er zo vanaf halen. Je baby heeft dan met warm weer zijn eigen ijsje. Kun je uiteraard ook met kunstvoeding doen lijkt me 😉 .

Voeden met warm weer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s