Dromen

Kinderen verwerken hun dagen door te dromen. Mijn peuterpuber doet dat zeker. Maar sinds kort kan de baby er ook wat van. Ik heb geen idee hoe oud peuterpuber was toen hij ermee begon, maar ik vind 3,5 maand best snel. Gelukkig valt het allemaal wel mee. Aan het begin van de avond, als baby net in zijn bedje ligt hoor ik hem een paar keer wat kreten uitslaan. Eerste reactie: snel ernaar toe, kijken wat er is. Nou dat hoeft dus niet, want meneer is vertrokken, maar aan het dromen.

Bij peuterpuber is het anders. Die droomt veel levendiger. Niet gek natuurlijk, hij maakt ook veel meer mee, snapt veel meer en heeft dus meer te verwerken. Ik merk het vooral als hij naar het kinderdagverblijf is geweest, dan zijn de nachten vaak net iets onrustiger. Peuterpuber droomt zichzelf ook echt wakker (of hij gaat sinds kort slaapwandelen). Als hij wakker wordt van een droom dan is het ‘feest’. Vaak zit hij dan huilend rechtop in bed en echt wakker is hij niet. Dus alles wat je zegt komt niet binnen. Het enige wat echt helpt is hem op schoot pakken en een beetje op en neer wiegen tot hij wakker genoeg is.

Vaak is het daarna wel snel weer goed. Een slokje water, zijn knuffel, zijn tut en nog een kus en dan gaat hij weer slapen. De eerste angsten komen ook al, hoewel ik het tot nu toe nog mee vind vallen. “Daar komt de wolf aan” en “De wolf gaat mij opeten” zijn de enige dingen waar hij het tot nu toe over heeft. (ja ik werk in het grootste sprookjespark van Nederland, dus meneer is groot fan van Sprookjesboom). O ja, af en toe komt er een heks voorbij. Maar ik heb maar gezegd dat mama veel stoerder is dan de heks, en dat de heks dat ook weet.

Dromen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s