Haaruitval

Nee deze blog gaat niet over de jongens, tenminste niet direct. Hoewel baby weliswaar ook last van haaruitval heeft op het zeer lokale gedeelte waar hij hele dagen op ligt. Hij heeft daar geen last van en aangezien hij sowieso veel haar op zijn hoofdje heeft, ik ook niet. Nee, ik ben degene met haaruitval. Voor de tweede keer. Een leukigheid waar je mee te maken kan krijgen na de bevalling.

Of het met borstvoeding te maken heeft is me niet helemaal duidelijk. Ik hoor namelijk hele wisselende verhalen. Sommige vrouwen hebben er helemaal geen last van, anderen juist heel veel tot kale plekken als resultaat. Ik ben momenteel op het punt aangekomen dat ik denk: wanneer houdt het op. Nu heb ik een flinke bos krullend haar, dus ik kan wel wat lijden. Maar om je een beeld te geven: na elke douchebeurt zou ik zo een nieuw speeltje voor onze kat kunnen maken.

Zoals ik al zei: ik kan wat lijden. Tijdens de zwangerschap viel er bijna geen haar uit en dus was het een flinke, dikke bos geworden. Maar toch heb ik het idee dat ik wederom (ja, na de bevalling van peuterpuber had ik het ook) veel meer verlies dan dat er tijdens de zwangerschap is blijven zitten. Helaas kan ik er weinig aandoen. Hopen dat het weer een beetje bijtijds ophoud zodat ik geen kale plekken hoef te verdoezelen. En anders grijp ik maar terug op mijn mantra dat ik er wel twee hele lieve jongens voor heb terug gekregen.

Haaruitval

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s