Tandarts

Mijn peuterpuber mocht gisteren alweer voor de derde keer mee naar de tandarts. En hij had er zelfs zin in! De baby zou in de tussentijd bij oma blijven dus hij mocht even helemaal alleen met mama op stap. Bij aankomst herinnerde hij zich de plek nog van vorige keer. Toch knap aangezien we daar niet zo vaak komen en het ook helemaal niet in de buurt is. Mijn tandarts zit namelijk vlakbij de stad waar ik vandaan kom, niet waar ik woon, en dat is op zo’n 60-70 kilometer rijden.

We waren niet gelijk aan de beurt waardoor ik al een beetje zenuwachtig werd want baby zou kunnen komen voor een voeding. Maar oma had de kinderwagen dus kon met hem gaan rijden in geval dat. In de tussentijd las ik peuterpuber wat voor en legden we een puzzel. Net als de vorige keren ging ik als eerste in de stoel en kon peuterpuber wat spelen in het speelhoekje. In tegenstelling tot vorige keren deed hij dit ook. Natuurlijk liet hij de kans om even tandarts te spelen in mama’s mond niet voorbij gaan.

Na mama was het de beurt aan de kleine man. Voor het eerst ging hij helemaal alleen in de stoel liggen. Terwijl de tandarts bij elke stap uitlegde wat hij ging doen (stoel omhoog, stoel in ligstand, bril met lampje op, lampje aan, met spiegeltje in mond kijken) liet peuterpuber het allemaal gebeuren. Dus ik zag mijn kans. Sinds dat hij tanden heeft, zit er aanslag op zijn onderste voortanden, dus ik vroeg aan de tandarts wat dat was. Natuurlijk was dat tandsteen en hij stelde voor dat we het wel konden proberen weg te halen. Maar dat is dus met zo’n haakje. Nu hadden wij in het tandartskinderboek gelezen, dat dit net is alsof er een kaboutertje over je tanden loopt. Of dit heeft geholpen weet ik niet, maar meneer liet het gebeuren. Een paar minuten lag hij stil met zijn mond open en kon de tandarts zonder problemen het tandsteen verwijderen. Geen centje pijn! Je snapt het: mama supertrots. En kleine man na afloop een tandenborstel rijker voor kindjes van 3-5 jaar, weer een maatje groter. “Want ik ben oud nu mama.”

Tandarts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s