Slaapwandelen

Ik schijn het vroeger wel eens gedaan te hebben. Maar sinds kort hebben we ook een slaapwandelaar in het gezin. Vorige week tijdens de vakantie hoorde ik midden in de nacht een paar voetjes vlak langs me heen lopen in de tent. Toen ik opkeek zag ik peuterpuber lopen. Ik vroeg “waar ga je naartoe?” En hij keek me een beetje verdwaasd aan. Ik kon hem dan ook zonder tegensputteren terug in zijn bed leggen en verder heeft hij het niet meer gedaan.

Tot vannacht. Ik werd wakker van zacht gehuil. Dat gebeurt wel vaker, dan heeft hij een slechte droom, is zijn tut kwijt of zijn knuffel is naast het bed gevallen (en nee die kan hij echt niet zelf pakken). Dus ik loop naar zijn kamer toe, maar merk op dat het gehuil van beneden komt. In het pikkedonker stond onze peuterpuber beneden in het halletje een beetje te huilen. “Wat doe je daar?” vroeg ik. Maar er kwam geen antwoord terug. Dezelfde verdwaasde reactie. Dus ik heb hem opgetild en naar boven gedragen.

Pas bovenop bed werd hij een beetje wakker. “Ik wilde naar papa en mama toe”. Dus ik vertel dat die ook al lang op bed lagen want het is midden in de nacht (het was net 4 uur geweest) “Zijn jullie ook aan het slapen?” “Ja wij slapen ook”. En in mijn gedachten denk ik alleen maar: en jij ook weer heel snel alsjeblieft. Maar dan komt het volgende probleem. Hij wil zijn lampje aan (hij heeft een drukknop drakenlampje) Samen gezocht, maar niet gevonden. Ik ben bang dat die op vakantie is achtergebleven, maar ik zal vandaag nog eens goed zoeken. Na dit nachtelijk avontuur wel besloten dat het traphekje dus voortaan dicht gaat in de nacht. Zeker nadat ik er gelijk achteraan droomde dat de baby van de trap viel en we naar het ziekenhuis konden. (Ja, als peuterpuber mijn talent voor dromen heeft dan zit ik nog heel vaak op zijn bed!)

Slaapwandelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s