Praten en brabbelen

Kinderen ontwikkelen met sprongen. En dat is leuk om mee te maken. Ze ontwikkelen als eerste de dingen die ze zelf het meest interessant vinden. En toevallig vinden mijn jongens het allebei leuk om te kletsen (van wie zouden ze het hebben….) Sinds een paar weken is de woordenschat van mijn peuterpuber een heel stuk groter. Dat dachten wij al, maar ook door de leidsters van het kinderdagverblijf en de familie werd het opgemerkt. Hij komt heel bewust dingen vragen, snapt wat we van hem willen (maar doet dit niet natuurlijk) en zelfs dialect wordt al opgepikt (bedankt mam!) Zo zegt hij regelmatig: “Nie waor”. De kleur geel wordt standaard ‘yellow’ genoemd, want dat woord is veel leuker. En regelmatig wil hij zoveel achter elkaar vertellen dat hij er niet uitkomt en alleen wat weet te hakkelen.

Baby leert zijn stem nu ook te gebruiken. Dat begon met wat klanken. Maar inmiddels vindt hij het leuk om gesprekken met me te voeren. Schateren als ik de klanken die hij maakt nadoe. Of hij net zo’n kletser wordt als zijn grote broer? Ik heb nog steeds het idee dat de jongste een stuk fysieker zal zijn. Maar goed, kletsen zit in de familie en hij kan natuurlijk meerdere kwaliteiten hebben.

Leukste opmerkingen van peuterpuber afgelopen week kregen we toch in de dierentuin. Eerst werd de cheetah beschreven: “Dat is een grote kat met girafvlekken” en dan waren er nog herten: “die hebben een boom op hun hoofd”. Ik hou ervan, de combinatie van het kletsen met de denkvrijheid (fantasie) van een kind. Op naar nog veel meer wonderlijke gesprekken!

Praten en brabbelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s