Neef en nicht

Of het lot is of gewoon toeval, geen idee. Maar het feit is dat mijn schoonzus en ik voor de tweede keer tegelijk zwanger zijn geweest en nu dus twee keer kindjes hebben van dezelfde leeftijd. Overigens heb ik twee schoonzussen, en bij mijn eerste zwangerschap zijn we alledrie (anderhalve maand lang) tegelijk zwanger geweest. Bijzonder toch?

Dat dit ontzettend leuk is merken we nu aan de oudsten. Drie peuterpubers die het komende schooljaar allemaal voor het eerst naar school mogen. Vandaag was het weer spelen met het nichtje dat qua leeftijd het dichtste bij onze peuterpuber zit. Zij is een half jaartje ouder. Dat was in het begin best een groot verschil, maar inmiddels is dat verschil een stuk kleiner. En aangezien onze peuterpuber fysiek een stukje voor loopt op het gemiddelde zijn ze goed aan elkaar gewaagd. Spelletjes spelen, samen dansen en zingen en natuurlijk ook kijken wie er de baas is.

Dus hoe leuk is het dat we dit allemaal nog een keer mee gaan maken. Deze keer is mijn baby ouder, zo’n acht weken, dus dat is helemaal een verwaarloosbaar verschil straks. Nu nog niet. Baby is duidelijk een stuk groter en sterker dan zijn nichtje dat nu vijf weken oud is. Maar ik hoop alleen maar dat ook deze twee elkaar straks net zo lief hebben als de oudste twee.

Neef en nicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s