Koningsdag

Tsja, geen vlag bij ons vandaag want we missen nog een vlaggenstok. Daar gaan we morgen gelijk wat aan doen. Maar de buurman had zijn vlag wel buiten hangen dus ik kon vanochtend aan peuterpuber uitleggen dat het een bijzondere dag was. Hoewel hij al twee jaar mee heeft gedaan aan het fietsdefilé, was dit het eerste jaar dat hij ook begreep waarom. Vandaag deed hij voor het eerst mee aan het fietsdefilé en de viering in het dorp waar we een jaar geleden zijn gaan wonen.

Ik heb trouwens vroeger nooit mijn fiets versierd, dus dat doe ik nu met de kinderen voor het eerst. Alhoewel dit jaar kwam het vooral op het conto van papa. En dus kreeg onze peuterpuber een echte racefiets, met voor- en achtervleugel. In de Nederlandse kleuren uiteraard onder de naam MAXima. Het werk was niet voor niets. Met een mooie derde plaats en als cadeau vijf bakjes Playdoh heeft hij er dus ook wat aan overgehouden. Maar wat een feest was het: spijker slaan, krijten, blik gooien, kazen dragen, springkussen, stormbaan en versierde cake eten.

En natuurlijk was iedereen in het oranje. Ook de baby die nog een mooi voetbalshirtje aankreeg (vermoedelijk de enige keer dit jaar). En waarvan de wandelwagen versierd was met oranje vlaggetjes. Peuterpuber kwam dan ook verschillende keren zeggen: “Het is vandaag Koningsdag he”. Ja dat is inderdaad. Ik heb hem verteld dat de Koning ook jarig was vandaag. Maar uiteindelijk wees hij op televisie alleen maar naar de prinsesjes. O, ja en de Eftelingbewoners, want toen werden de oren gespitst en stonden de ogen wijd open. “Mama, Gelaarsde Kat! Mama, Langnek! Mama, Assepoester!

Trouwens nog een bijzonder mijlpaaltje vandaag. Baby is exact 3 maanden oud en voor het eerst heeft hij een hele dag niet gehuild. Wat een tevreden mannetje hadden we vandaag. Eigenlijk twee hele tevreden mannetjes. Dus papa en mama waren ook heel tevreden!

Koningsdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s