Consultatiebureau

Het consultatiebureau, ook wel het consternatiebureau genoemd. Daar wordt de voortgang van je kind in de gaten gehouden en dat kan nog wel eens tot verschil van inzicht leiden. Nu moet ik zeggen dat dit bij ons wel mee valt. Ik ben erg tevreden met de medewerkers van ons bureau. Helemaal in het begin, toen mijn peuterpuber nog een klein hummeltje was, heb ik wel eens een onzinnig advies gehad. Ik kon er wel een voeding afhalen. Natuurlijk zou dat kunnen, alleen gaf en geef ik borstvoeding en daar kun je niet teveel van geven. De samenstelling van borstvoeding past zich daar namelijk op aan. Maar goed, tegenwoordig heb ik niets meer te klagen want de huidige verpleegkundige en arts weten hoe het zit.

Peuterpuber hoeft voorlopig niet meer langs. Wat ik trouwens best een verandering vond. Want in het begin ga je heel regelmatig. Totdat ze twee jaar zijn, want daarna hoeven ze pas weer bij vier jaar. Dat duurt nog even, maar met baby mag ik iedere maand. Dat die van mij wat flink uitgevallen is bleek vandaag wel weer. In de lengte net onder de +2 lijn en met het gewicht er bovenop. Omdat hij mooi zijn lijn volgt, werd hij weer helemaal goedgekeurd. Ik twijfelde nog over een rochel. Sinds dat hij geboren is heeft hij last van een verkoudheid. Dankzij mij, want ik was verkouden toen hij werd geboren. Inmiddels zijn de benauwdheid, de soepogen en hoest weg maar het gerochel komt zo nu en dan weer terug. Ik had vandaag de arts op het consultatiebureau dus zij ging gelijk luisteren. Zijn longen zijn brandschoon. Omdat baby’s nog niet kunnen hoesten krijg hij het slijm in zijn keel/huig nog niet weg. En tja, melk maakt slijm aan en dat is het enige wat ze drinken. (appelsap breekt af, maar daar zal uk toch nog even op moeten wachten).

Het was vandaag ook tijd voor zijn tweede vaccinatie. Alleen DKTP deze keer. Hoewel ik overal de meest mooie en uitgebreide discussies lees en hoor over inenten, kiezen wij er bewust voor om het landelijk programma te volgen. Toen onze peuterpuber drie maanden was, was er een verdenking van kinkhoest op het werk van papa. Uiteindelijk bleek het iets anders te zijn, maar dat vond ik toch wel erg spannend. En aangezien we de kinderen naar een kinderdagverblijf brengen, lijkt me dit zowel voor hen als voor de andere kindjes de beste keuze. Na het prikje de baby maar gelijk wat te drinken gegeven. Hij heeft er heerlijk op geslapen en kan weer een maand lekker groeien, zowel fysiek als mentaal.

Consultatiebureau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s