Poepluiers

We waren  bijna uit de luiers. Nou ja, echt uit de luiers zou nog wel even duren. Maar het was niet veel meer. Nu, met de baby erbij, kunnen we iedere week weer met een paar luierzakken naar de stort rijden. Nu stellen die poepluiers van onze baby niets voor. Ok, soms is de luier niet toereikend en wordt het pas echt poetsen, maar meestal ben je zo klaar.

Bij peuterpuber is dat anders. Sinds de herfst hebben we hem plaszindelijk. Ja helaas alleen plas, want meneer vertikt het om zijn grote boodschap op de wc te doen. Die stap gaat hem net te ver. Met een stickervel en cadeautjes hadden we dat plassen binnen twee weken onder controle. Soms is er nog wel eens een ongelukje (en hij geeft het nog steeds niet zelf aan). Maar hij kan goed ophouden en zolang we er niet te lang mee wachten is er niets aan de hand. Na een half jaar plaszindelijk en steeds aanmoedigen om ook op de wc te poepen, hebben we het stickervel er maar weer bij gepakt. En deze keer staat er iets tegenover wat hij heel graag wil hebben: een trommel! (ik verheug me nu al).

Hij is superenthousiast over het cadeau dat hij in het vooruitzicht heeft. Maar om nou te zeggen dat hij daardoor alle zeilen bij zet. Helaas. Het is al wel een paar keer gelukt. Afgelopen week was hij zelfs vier dagen compleet zindelijk (en wat waren we trots). Maar nu is het alweer twee keer achter elkaar ‘mis’ gegaan. Gelukkig wel in een luier, want als hij moet poepen geeft hij vaak wel aan dat hij een luier aan wil (dit kan dan nog wel een paar uur duren….) Sommige berichten van ouders waarvan hun kind binnen een dag zindelijk waren, zijn dan ook lichtelijk jaloersmakend. Zeker na het cadeautje waar hij deze ochtend mee kwam. Maar goed, niet elk kind is hetzelfde, en hij wil die trommel echt heel graag, dus het zal vanzelf wel goed komen. In de tussentijd rijden wij op en neer naar de stort met onze luierzakken vol met cadeautjes van de baby en de peuterpuber.

Poepluiers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s