Sporten na bevalling

Na de geboorte van mijn peuterpuber ben ik na 10 weken weer begonnen met hardlopen. Een van de weinige sporten die met mijn hypermobiliteit geen blessures oplevert. Dat deed ik toen samen met mijn schoonzusje die toen nog om de hoek woonde.  Mijn conditie ging goed vooruit, maar toch kwamen er problemen. Mijn rug ging door het vele dragen en voeden zeer doen. Een rare pijn ter hoogte van de borststreek. Na een tijdje besloot ik contact op te nemen met de fysiotherapie, en wat bleek de rug zat van boven tot onder helemaal vast. Stiekem merkte ik dit al, want normaal gesproken kon ik met mijn handen plat op de grond, maar nu redde ik mijn enkels nog maar net. Zes stabilisatiesessies waren er nodig (stabilisatie is een mooi woord voor het kraken van de rug). En de eerste sessie was uiteraard de leukste. Ik geloof niet dat ik ooit mijn lijf zo hard krak heb horen zeggen. De fysio was er zelf ook van onder de indruk (of dat was uiteindelijk toch vanwege het feit dat ik nog borstvoeding gaf en dat dit na zo’n sessie te zien was op de handdoek).

Dit moest na deze zwangerschap dus anders had ik besloten. In plaats van zwangerschapsyoga ben ik begonnen met zwangerschapspilates. Veel meer rekken en strekken om de lenigheid en de beweeglijkheid te behouden. Dit wierp gelijk de eerste weken al zijn vruchten af want mijn nekpijn, waar ik nooit heel veel aandacht aan besteedde, verdween. Voor het eerste werd er door de fysiotherapie waar ik de lessen volg ook gestart met hersteltraining na de bevalling. Een combinatie van cardio en pilates. Inmiddels ben ik daar alweer een aantal weken mee bezig en tot nu toe is de pijn in mijn rug niet terug. Ik voel mijn rug uiteraard wel als ik een hele dag loop te sjouwen met onze baby. Meneer is namelijk nogal groot en zwaar voor zijn leeftijd. Maar er is geen blijvende pijn. Ik blijf dus vrolijk die oefeningen doen.

Daarnaast was ik begonnen met wandelen samen met de buurvrouw. En omdat dit de laatste paar weken toch wel makkelijk ging, besloot ik vandaag (11 weken na de bevalling) het hardlopen weer eens op te pakken. Steeds een halve minuut rennen en dan ongeveer twee minuten wandelpauze. En ik had support want manlief, peuterpuber en baby in de kinderwagen gingen mee. Na zo’n 3 kilometer begon het bekken toch wel zwaar te voelen. Maar dat was veel later dan ik had verwacht, en dus wil ik het wekelijkse hardlooprondje weer terug oppakken. Ik heb namelijk uiteindelijk de doelstelling om een fitte mama te zijn voor mijn twee jongens. Jongens zijn meestal fysieker dan meisjes (peuterpuber demonstreert dat regelmatig) en dus wil ik lichamelijk weer helemaal in orde zijn. Met drie keer sporten/bewegen in de week moet dat toch goed komen (en dan tel ik het traplopen gedurende de dag niet eens mee).

Sporten na bevalling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s