Pasen

Het paasweekend staat voor de deur. Hoewel zondag de viering pas begint zit onze peuterpuber er al middenin. Hij heeft geen idee wat Witte Donderdag, Goede Vrijdag of de Paasdagen inhouden, maar paaseieren zoeken kan hij als de beste. Terwijl ik vandaag met de baby op schoot een stuk van de Matheus Passion heb gekeken, kwam op het kinderdagverblijf de Paashaas langs. En dat heeft indruk gemaakt. Wel een keer of vijf heeft hij verteld dat de Paashaas boven zat en hen kwam helpen met zoeken.

Maar mijn favoriete Paasherinnering met peuterpuber is van vorig jaar. Hij was toen nog gewoon peuter (zonder de puberstreken) en ik was er niet eens bij. Hij was toen bij mijn ouders (zijn opa en oma dus) en ging samen met mijn opa en oma (zijn overgrootouders dus) naar de kerk. Hij was toen net 2 jaar, dus de vraag was of hij zich ‘netjes’ zou gedragen. Daarom ging het hele gezelschap redelijk achteraan zitten en zou mijn vader met hem de kerk uitgaan als hij het niet vol wist te houden. Nou, niets van dit alles. Meneer zat braaf bij oma op schoot, of zelf op het bankje en tijdens de communie liep hij mee naar voren. En daarmee stal hij de harten van de Carmelieten en de nonnetjes die er zaten. Want hoe vaak zie je een klein kind in de kerk? Na afloop kwam een nonnetje naar hem toe en gaf hem een zakje paaseieren. Superlief.

Maar daar eindigt deze herinnering niet. Het leukste kwam daarna. Hij kwam mij de paaseitjes trots laten zien toen we hem kwamen ophalen. Mijn opa en oma hadden zat lekkers in huis, dus de paaseitjes bleven nog even ingepakt en dat was maar goed ook. Want toen ik wat beter op de verpakking keek bleken het paaseitjes met drankvulling te zijn. Best lekker, maar nog niet voor een 2-jarige. Gelukkig heb ik ze kunnen verstoppen zonder dat hij ze miste. Hij had inmiddels zoveel chocolade gehad dat hij wel vooruit kon. Dit jaar gaan we voor het eerst met hem paaseieren zoeken in de tuin. Vorig jaar zaten we nog in een verhuizing dus dat zat er toen niet in. Ik ben benieuwd of hij net zo enthousiast reageert als vandaag.

Pasen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s