Frustratie

Ik ben compleet verliefd op mijn mannen. Maar ook hier zou behangplaksel af en toe goed uitkomen (en een rol behang uiteraard). Sinds onze kleinste uk er is, is het gedrag van de peuterpuber ook veranderd. Niet dat ik hem daardoor minder lief vindt, maar ik bots wel vaker met hem.

Peuterpuber vindt het vooral lastig als de baby gaat huilen. Hij vindt zijn broertje helemaal geweldig, maar niet als hij huilt. En tja, dat doet hij regelmatig. Ik heb dat uiteraard uitgelegd, maar het frustreert hem. En frustratie komt er uit door te schreeuwen. Dus op het moment dat ik met de baby op mijn arm aan het rondlopen ben om hem weer rustig te krijgen, zet peuterpuber het op een gillen. Als ik hem dan een standje geef, gaat het gillen over in schreeuwend huilen. En dat levert hem een retourtje naar de trap op.

Die trap werkt goed om even af te koelen, maar er echt iets van leren doet hij niet. Want bij een volgende huilbui van de baby gaat hij gewoon weer meedoen. Ach, ik troost me maar met het idee dat baby steeds vaker aan het lachen is en dat het huilen vanzelf minder gaat worden. Dus dat ook de rust weer een beetje bij onze peuterpuber terug keert. En dan zullen ze vast weer iets anders verzinnen wat hen, en mij, frustreert.

Frustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s