Etenstijd met en zonder kinderen

Wat een luxe hadden we vanavond: terwijl onze peuterpuber nog aan het logeren was, besloot de baby dat hij door onze etenstijd heen ging slapen. En daardoor zaten we voor het eerst sinds lange tijd met zijn tweeën te eten. Zonder geschreeuw, zonder diplomatieke maatregelen, gewoon proeven wat je eet.

De herkenbaarheid onder papa’s en mama’s zal groot zijn. Het huiluurtje, vaak tussen 5 en 7, zorgt ervoor dat er onder het eten een hoop onrust is. Hoe klein de kinderen ook zijn, einde dag slaat de vermoeidheid toe en gaan ze het papa en mama lastig maken. Bij de baby betekent dit vooral heel hard huilen (of krijsen). Ik zet hem dus ook al bij voorbaat in de schommelstoel naast mijn stoel zodat meneer het gevoel heeft dat hij er helemaal bij hoort. Onze peuterpuber is wisselvallig met eten. Pasta is zijn favoriet, daar kan hij gerust nog een keer van opscheppen.  Maar ook hier is hij geen uitzondering want groentes zijn geen favoriet. Dus bij vlees houden we standaard de helft al achter zodat we die andere helft kunnen gebruiken als dwangmiddel om in ieder geval een paar stukjes groenten te eten. Overigens is onze peuterpuber geen slechte eter, en hebben wij de afspraak dat we niets forceren. Wil meneer een keer niet eten, dan is dat ook prima. Of wil hij een keer een boterham, dan mag dat ook. Vaak is dat een teken dat hij of heel moe is, of zich niet zo lekker voelt.

Maar vanavond dus niets van dat alles. Wij zaten te genieten van een avondje aan onze eigen eetkamertafel van eten dat zowaar door ons allebei warm gegeten kon worden. Opmerkelijk feit: onze peuterpuber heeft bij opa en oma zijn spinazie helemaal op.

Etenstijd met en zonder kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s