Theater voor kinderen

Onze peuterpuber is logeren. En de reden is dat hij dit weekeinde met opa naar de voorstelling van Bumba mag. Hij is helemaal fan van het theater. Kijkt liever ‘echte’ voorstellingen dan de tekenfilms. En ik juich dat alleen maar toe, want ik hou van theater.

Zijn eerste kennismaking was toen hij 1,5 jaar was. De voorstelling Sprookjesboom, een Wonderlijk Muziekfeest kwam in de buurt en met zijn jonge leeftijd was het een gok of hij het een uur vol zou houden op zo’n stoeltje. Maar hij vond het geweldig. Ademloos keek hij een uur lang toe, en daarna was het dansen bij het slotapplaus. Afgelopen jaar nam ik hem als 2,5 jarige mee naar De Gelaarsde Kat. Een voorstelling voor iets oudere kinderen (en volwassenen) maar hij vond het wederom geweldig. Zo geweldig dat we nog steeds iedere dag de titelsong ‘Ik hou het op miauw’ te horen krijgen. Niet alleen het lied trouwens, hij kent het hele toneelspel ervoor en erna ook. Nog sterker, het eindapplaus wordt ook nagedaan met buiging, dubbele klap en een rondje draaien.

De laatste voorstelling die hij zag was het muziektheater van Dirk Scheele. Zijn elektrische gitaar werd daarna iedere dag omgehangen en momenteel zijn de liedjes ‘ Coole Rits’, ‘ De boom staat stil’  en ‘ Ik heb een gitaar’  ook dagelijkse kost. Nu gaat hij dus naar Bumba. Hij heeft daar al twee knuffels van, dus die heb ik maar tactisch bij zijn logeerspullen gestopt. Ik hoop natuurlijk dat hij het superleuk vind, maar ik hoop ook dat we daarna niet de hele dag Bumba-afleveringen hoeven te krijgen. Dan heb ik toch liever de muziek van kindermusicals of Dirk Scheele. We zullen zien.

Theater voor kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s