Dierenarts

Ik heb het meestal over mijn drie mannen. Maar eigenlijk heb ik er vier. We hebben namelijk ook nog een kater in huis. En na wat gekwakkel onder de jongens, was het nu de kat die om aandacht vroeg. Hij at namelijk al bijna vier dagen niets. En dat is voor een kat heel slecht. Ze hebben dan kans op leververvetting en dat is zelfvergiftiging en dus dodelijk. Nu zit onze dierenarts op een klein half uur rijden, dat is dus niet echt in de buurt. En voortaan is het een hoop geregel om er naartoe te gaan. Een kat van 6,5 kilo in de draagmand (ja ik weet het hij is te zwaar) en een baby van bijna hetzelfde gewicht in de maxi cosi. Gelukkig is schoonpa met pensioen en had hij tijd.

Want toen ik in de ochtend de dierenarts belde met het verhaal: zeker drie dagen bijna niet gegeten en sloom, mocht ik gelijk diezelfde dag nog langskomen. Dus, zorgen dat de baby op tijd had gegeten en toen met baby, kat en schoonpa naar de dierenarts. Terwijl mijn gezelschap in de wachtkamer bleef kon ik even al mijn aandacht op onze kater richten en natuurlijk op de vragen van de dierenarts. Conclusie na wat testjes: koorts, ergens een ontsteking en een gaatje in zijn snijtand maar dat leek niet de bron van de ontsteking. Omdat katten stoppen met eten als ze zich niet lekker voelen (waardoor ze zich nog slechter gaan voelen) was het zaak om hem weer aan het eten te krijgen. Dus vloeibaar voedsel mee, en ontstekingsremmers. Nu moet hij voor het einde van het weekend echt wel opgeknapt zijn, anders mag ik maandag weer terug komen, en wordt het verder zoeken naar de oorzaak.

Bij thuiskomst eet de kat gelukkig gelijk van het vloeibare voedsel waardoor hopelijk de weg naar boven is ingezet. Gijs is pas 7 jaar en een grote goedzak. Daarnaast vind ik een huisdier een verrijking voor de kinderen. Dus afscheid nemen wil ik nog lang niet. Ook het uitdrukkelijke verzoek gekregen om hem toch af te laten vallen. De voeding die ik hem geef is goed gekeurd, maar hij mag niet meer de afgemeten hoeveelheid, maar minder. Ik ga mijn best doen (en hopen dat mijn peuterpuber niet iedere keer gaat bijvoeren, want die weet zijn brokken voortaan ook te vinden).

Dierenarts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s