Winkelen met baby en voeden

Een tijdje geleden had ik het al gepland. Een dagje winkelen met mijn moeder. Ik was er ontzettend aan toe na een paar maanden vooral thuis gezeten te hebben. Onze peuterpuber was vandaag naar het kinderdagverblijf en ik nam de baby dus voor het eerst een hele dag mee op sjouw. Op naar Den Bosch!

Ik wist dat de mogelijkheid bestond dat mijn winkeldagje maar een paar uur kon duren. Baby is namelijk vooral van het vastgehouden worden. Wat me inmiddels een flinke linkerarm heeft opgeleverd. Maar bij het winkelen was ik dit niet van plan. Als hij zijn dag dus niet zou hebben waren we snel klaar. Maar gelukkig had hij zijn vrolijke pet op. En op een paar keer troosten na, deed hij het bijzonder goed in de kinderwagen.

Een andere uitdaging van een dagje weg met de baby is het voeden. Ik geef borstvoeding, volledig. Dat betekent dat ik dus op zoek ga naar plekjes om hem rustig te kunnen voeden. Ik weet dat niet iedereen openstaat voor het voeden in het openbaar, ooit heb ik hier een goed gesprek over gevoerd met een mannelijke kennis die aangaf zich hierbij ongemakkelijk te voelen. Ik kan dan natuurlijk hele verhalen beginnen over: ‘het is de natuur’ en ‘het heeft niets seksueels’ maar daarmee haal ik zijn gevoel niet weg, en ik wil daar best rekening mee houden. Daarbij zit ik ook niet relaxed in een drukke omgeving. De eerste keer dus naar een rustig pleintje, met mijn rug naar het ‘verkeer’. En lang vest om af te dekken. Dat ging op zich prima, maar ook baby drinkt niet zo goed als anders. Het verschonen konden we doen in een babywinkel (Moeders Mooiste), die hadden zelfs een speciaal verschoningsplankje. Ik word daar heel blij van. Na een goede lunch en nog meer gewinkel, was het op. Mijn lijf vond het wel prima. Voordat ik naar huis reed was het nog wel etenstijd voor de kleine, dus in een parkje (het was heerlijk weer) weer een rustig plekje opgezocht. Baby vond het deze keer helemaal prima.

O ja, mocht je nu denken: maar je kunt toch ook een flesje borstvoeding geven? Ja dat kan, maar dan moet ik zelf gaan kolven tegelijkertijd (iets met de productie op gang houden) En ik leg liever mijn kind aan mijn borst dan de kolfapparatuur. Ik was vooraf nog op zoek gegaan naar plekken (restaurants / cafe’s) waar ze open staan voor borstvoeding. Want ik heb op het ‘moment supreme’ geen zin in discussies. Daar bestaat namelijk een site voor. Maar de deelname op die site is bedroevend. Heb je dus een openbare plek en vind je het prima als er gevoed wordt, meld je dan aan: http://www.voedingscentrum.nl/voedenkanhier Het kan je zomaar nieuwe klanten opleveren!

Winkelen met baby en voeden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s