Buiten spelen!

Maandag is een drukke dag. Tenminste zo ervaar ik het sinds de baby er is (vandaag precies 2 maanden trouwens). Op maandag is mijn man werken en heb ik de twee jongens helemaal alleen voor mezelf. Met een baby die ik regelmatig moet voeden en een peuterpuber die graag alle aandacht van mama voor zichzelf heeft is dat af en toe best een uitdaging. Mijn hoofdregel van de maandag is dan ook: maak geen plannen. Ik kan namelijk vanalles willen, ik bepaal mijn dag niet. Dat doen mijn mannetjes.

Hoe fijn is het dan dat het eindelijk weer ‘buitenspeelweer’ is. Wij hebben een mooie tuin om in te spelen, en een speeltuintje gelijk daarachter. En het mooie is, dan weet mijn peuterpuber zich ineens wel redelijk bezig houden. Ok, nog regelmatig hoor ik: “Mama, jij moet mij duwen” als hij op de schommel zit. En sta ik met baby op de arm een poging te wagen om zoonlief zo recht en zo hard mogelijk vooruit te duwen. Hij weigert om zelf de schommelbeweging te maken, dus ik mag aan de bak.

Het voordeel van dit mooie weer is ook dat wij niet de enige zijn die buiten zijn. We hebben de mazzel dat onze buren drie kleine, jonge kinderen hebben. En dat ze heel leuk samen spelen. Vandaag was het dus buitenspeeldag: glijden van de glijbaan, schommelen, springen op de trampoline, fietsen en rennen. En zodra de buurjongen er is kan hij dat prima zonder mama.

Ik had dus tijd om even wat in huis te doen. Ja, dat zou je denken. Niet dus, want baby besloot dat het vandaag ‘blijf-dicht-bij-mama-dag’was. Die dagen heeft hij vrij regelmatig. Ik heb zijn zonnehoedje opgezet en ben samen met hem buiten gaan zitten.

Buiten spelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s