Zomertijd

Vannacht was het weer zover. De zomertijd. Om 02:00 ging de klok een uur vooruit. Dat betekent een uur minder slaap. Niet dat je daar met een baby iets van merkt. Hoezo minder slaap? Het idee dat ik weer voldoende slaap zal krijgen lijkt momenteel nog heel ver weg. Tot nu toe heb ik ook nog nooit kunnen merken dat onze peuterpuber last had van het verzetten van de klok. Maar hij wordt ouder, zijn willetje steeds sterker, dus ook dat kan zomaar veranderen.

Nou vanochtend niet hoor. Terwijl door mijn man de wekker was gezet om de start van het Formule 1 seizoen te kunnen zien, de jongste kwam om te drinken, sliep onze peuter lekker door. Dat was dus een goede start. In tegenstelling tot de afgelopen week, was hij ook bijzonder vrolijk.

Misschien dat we in de middag toch iets terug zagen van een verandering in bioritme. Want meneer had geen zin om te gaan slapen. Terwijl zijn broertje helemaal vertrokken was. Op zich maak ik daar al tijden geen probleem meer van. Als hij echt niet kan slapen in de middag, mag hij best spelen. Maar wel op zijn kamer. Totdat ik toch wel veel harde geluiden uit zijn kamer hoorde komen. Iets wilde niet lukken en dat frustreerde hem. Teveel geluid naar mijn zin, dus mee naar beneden. Geen spoortje vermoeidheid bij hem te vinden.

Na een middag buitenspelen met de buurkinderen, eten en douchen is het tijd voor bed. Niet dat ik nu wel vermoeidheid bespeur, hij lijkt met de zomertijd ook een pak nieuwe energie gekregen te hebben. Maar het is tijd, dus naar bed. En ja hoor, een paar keer gaat de deur open en staat onze peuterpuber op de gang: “Ik wil naar beneden”. (Dit is trouwens zijn meest gebruikte zin). Het lijkt na uitleg van zowel papa als mama toch duidelijk dat het slaaptijd is. Nu ‘fingers crossed’ dat hij dit tot morgenochtend vol houdt.

En mijn mening over zomertijd? Het is ooit ingesteld om de energiekosten na de Eerste Wereldoorlog te temperen. Toen afgeschaft en in de jaren ’70 met de oliecrisis weer ingesteld. Geen idee of dat in deze tijd nog nodig is. Mijn bioritme lijdt er niet onder, maar als de jongens er straks last van gaan krijgen, dan ben ik voor afschaffing!

Zomertijd

Een gedachte over “Zomertijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s